top of page

Visuminstruktioner för studenter på LILS

Senast uppdaterad: 11juni, 2023.


Ansökningsinstruktioner (2023)
De flesta av våra studenter väljer mellan nedanstående fyra visumalternativ för att få vistas lagligt i Thailand. Visumalternativen går inte att kombinera utan du måste välja ett.
 

  1. ​​Inget visum alls - Svenska medborgare får vistas i Thailand i 30 dagar utan visum. Du kan förlänga detta uppehållstillstånd med ytterligare 30 dagar på ett immigrationskontor i Thailand. Vissa flygbolag kräver att man ska ha en utresebiljett från Thailand inom 30 dagar för att släppa ombord passagerare utan visum så kolla detta innan du reser, om du hade tänkt stanna längre tid än 30 dagar. 

  2. Turistvisum - Det finns två sorters turistvisum till Thailand; Single Entry och Multiple Entry. Ett Single Entry-visum gäller i 60 dagar och kan förlängas på ett Immigrationskontor i Thailand med ytterligare 30 dagar. Med ett Multiple Entry-visum får du resa in i Thailand hur många gånger du vill under ett halvår och vid varje inresa få stanna max 60 dagar i landet. Du måste alltså göra en resa till gränsen minst var 60:e dag. Ansöker du om turistvisum så ange att du ska turista, inte att du ska studera i och med att ambassadpersonalen då kan begära alla papper som krävs för studentvisum.

  3. Studentvisum - det här är alternativet för dig som är ute i god tid och kan betala kursavgiften innan CSN betalar ut studiemedlen. Processen för studentvisum är lite komplicerad, kontakta oss så kan vi skicka mer information till dig.

  4. Non-Immigrant O (Spouse/Family) - denna visumtyp kan du som har anknytning till Thailand ansöka om. Till exempel om du har en thailändsk förälder, är gift med en thailändare eller har barn med en thailändsk medborgare. Du behöver bevisa din anknytning till Thailand så kolla upp med ambassaden eller konsulatet vilka dokument du behöver ha med dig vid din visumansökan.

 

Att ansöka om studentvisum till Thailand kräver en hel del dokument och tid. Därför behöver du påbörja din visumansökan i god tid, helst två månader innan du planerar att resa till Thailand.

bottom of page