top of page
Sök
  • Skribentens bildLILS

Hur man får ett studentvisum (ED-visum) till Thailand

Uppdaterat: 1 sep. 2023

En steg-för-steg-guide för att få ett ED-visum för Thailand:

1. Bli accepterad av en thailändsk utbildningsinstitution: För att ansöka om ett ED-visum måste du först registrera dig på en ackrediterad utbildningsinstitution i Thailand och skaffa ett officiellt antagningsbesked eller antagningsbrev.

2. Förbered nödvändiga dokument: Samla in nödvändiga dokument, inklusive ett giltigt pass, ifyllt visumansökningsformulär, foton i passstorlek, flygresa tur och retur, bevis på boende och finansiella rapporter för att visa tillräckliga medel och antagningsbesked från utbildningsinstitutionen.

3. Ansök om ED-visum: Ansökan görs online på https://www.thaievisa.go.th/ det finns smarta guider på sidan som visar hur du ska gå tillväga

4. Behandlingstid: ED-visum tar vanligtvis några veckor att behandla, så ansök i god tid före ditt avsedda studie datum.

5. Ankomst till Thailand: När ditt ED-visum har godkänts, anländer du till Thailand inom visumets giltighetstid. Vid ankomst får du en 90-dagars inträdesstämpel.

7. Visumförlängningar: Efter att ha kommit in i Thailand och fått dina 90 dagar, är nästa steg att göra regelbundna visumförlängningar under hela din studieperiod, dessa krävs var 90:e dag.

8. Delta i klasser och bibehåll visumstatus: Delta i klasser regelbundet och behåll din visumstatus genom att förlänga den innan den löper ut.

Kom ihåg att visumreglerna kan ändras, så kolla alltid efter de senaste uppdateringarna och kraven innan du ansöker om studentvisum till Thailand.


3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kort guide om hur man får visum till Thailand

En steg-för-steg-guide för att få ett visum till Thailand Thailand, känt för sina vackra stränder, rika kulturarv och livliga städer, är ett populärt resmål för resenärer över hela världen. Om du plan

댓글


bottom of page