top of page
5.png

Namn: Oskar Hardin
Ålder: 27
Nationalitet: Svensk
Kurser: Intensive - Beginner Level 1 to Intermediate Level 2

 

>> Varför vill du lära dig thailändska?
Allt började när jag besökte Thailand 2011 och insåg att om jag ska återvända till Thailand skulle jag vilja stanna där länge. Jag funderade över mina alternativ och slutade med att studera thailändska som mitt bästa val för att få en bra start i landet.

>> Om du ser tillbaka på de första veckorna av din kurs och den person du var då och jämför med den du är nu – på vilket sätt har du förändrats?
Det är som att jämföra natt och dag. Personen jag var när jag började är så olik den jag är nu, vid examen. Jag har särskilt förändrats i hur jag reagerar på saker och ting, nu är jag mycket lugnare. Jag försöker lösa problem när de uppstår och inte oroa mig för saker som kanske aldrig händer. Jag har också gått ner 15 kilo vilket är en bra bedrift!

>> Vad har varit din bästa upplevelse under din tid på Lanta?
Att lära mig thailändska, att delta i tre professionella Muay Thai (thaiboxning) slagsmål och att upptäcka delar av mig själv som jag knappt trodde fanns.

>> Och ditt värsta?
Några människor som jag inte gillat (men det skulle hända var som helst i världen), och många av de saker som jag gjorde i början av året. Jag skulle verkligen vilja radera de händelserna från historien.

>> Vad tycker du om LILS?
Eftersom LILS har kunnat omvandla en analytisk universitetsstudent till en kreativ person i klassrummet är jag väldigt positiv till själva skolan. Det enda negativa har varit en del kulturella missförstånd med mina lärare men jag antar att jag måste acceptera det.

>> Varför tatuerade du ditt examens datum på din arm?
Jag valde att tatuera mitt examens datum tillsammans med Hanuman, den hinduiska apliknande gudomen, eftersom året som jag har tillbringat på LILS har styrt om mitt liv 180 grader jämfört med den "trygghet" jag hade i Sverige. Även om jag verkligen saknar mina föräldrar och mina få nära vänner har det här året lärt mig hur man lever och hanterar hinder och misslyckanden på ett bra sätt. Detta är så viktigt för mig att jag valde att göra en tatuering som symboliserar denna prestation för att alltid komma ihåg den.

>> Vad tycker du om Koh Lanta och vad skulle du rekommendera besökare att göra här?
Det är väldigt avslappnat. Jag har inte varit på en så lugn och harmonisk plats på länge. Om du kommer hit måste du prova thaiboxningsträningen på William's Gym (Lanta Gym). Och gå en lång promenad! Du kommer att upptäcka så många saker som du aldrig kommer att se om du reser med bil eller tuk-tuk.


>> Vad skulle du säga till någon som funderar på att söka till LILS?
Är du galen?! Nej, jag skojar bara. Jag skulle klappa dem på ryggen och berömma deras mod. Ansök, och glöm inte att du har tagit ett stort steg i rätt riktning. Jag vill också tillägga att bo i Thailand är inte samma sak som att vara på semester här. När du studerar på LILS under en längre period kommer du att möta en annan sida av Thailand som du kanske inte har sett på din charterresa till Phuket. Och dyk ner i det! Naturligtvis kan du hålla dig till dina utländska vänner, men seriöst, hur mycket tjänar du på det? Du är i Thailand för att lära dig språket och kulturen, eller hur?


bottom of page