top of page
6.png

Namn: Lieke Van Uhm
Ålder: 28
Nationalitet: Holländsk
Kurser: Intensive - Beginner Level 1 and 2, (2 månader)

 

>> Varför vill du lära dig thailändska?
Min främsta anledning till att lära mig thailändska är för att jag har en thailändsk pojkvän och jag vilja kunna prata med hans familj och vänner, samt lära mig mer om deras thailändska kultur. En annan anledning är för att jag skulle vilja hitta ett jobb här, till exempel som lärare eller inom turistnäringen, och då har jag en stor fördel om jag kan thailändska. Jag skulle verkligen vilja stanna länge i det här landet. Jag älskar Thailand, de vänliga människorna, den vackra naturen och den unika kulturen.

>> Kunde du någon thailändsk innan kursen började?
Jag kunde några slumpmässiga ord, som hälsningar och hur man räknar, men jag kunde inte koppla ihop ord till meningar. Nu, efter två månader, kan jag skapa ganska långa meningar, mina thailändska vänner förstår mig mycket bättre och jag förstår dem.

Jag har alltid varit intresserad av språk och thailändska är en utmaning eftersom det skiljer sig så mycket från de andra språken jag kan. Tonerna och sättet att skriva var helt nytt för mig. När jag ser skrift i thai kan jag faktiskt läsa det nu, det hade jag inte kunnat tro från början! Det är en fantastisk känsla men lite riskabelt för när jag kör min motorcykel vill jag läsa varje butiksskylt, vilket inte är särskilt säkert.

>> Hur skulle du beskriva de kursnivåer du har läst?
De första fyra veckorna på nybörjarnivå 1 introducerade en hel del nytt material men det blev också mycket upprepningar. Läraren använde engelska ganska mycket för att förklara grunderna. Vi lärde oss även de thailändska bokstäverna och skrivreglerna. Under de kommande fyra veckorna, på nybörjarnivå 2, använde läraren nästan bara thailändska och vi fick läsa och skriva ord och hela meningar. Det kändes lite överväldigande i början men jag insåg att jag måste börja öva mer och sedan kunde jag göra det. Det är inte bara roligt att studera, du behöver lite självdisciplin också. Men nu när jag kan läsa, skriva och förstå känns det väldigt coolt och tillfredsställande.

>> Vad tycker du om Koh Lanta som platsen för skolan?
Läget är perfekt! Det är en fantastisk miljö med palmerna och stränderna. Det finns en bra blandning av lugna, avslappnade platser där du kan koppla av och studera men det finns också många möjligheter att ha bra fester. Du kan göra ditt studentliv som det är tänkt att vara; en kombination av plugg och fest.

Jag gillar att Lanta är en avslappnad ö. Phuket och Bangkok är för mycket för mig och jag skulle aldrig kunna studera på Phi Phi-öarna, det är för galet där borta. Lokalbefolkningen är fantastisk på Koh Lanta. De är så vänliga och vill hjälpa dig att träna din thailändska. Jag får mycket entusiastisk respons från mina thailändska vänner när jag pratar thailändska.

Intensivkursen är krävande så som kompensation behöver du en lugn plats, frisk luft och lite palmer, det är en bra balans. Lanta har allt du behöver - bra restauranger, butiker, vackra stränder och en massa saker att göra och se.

>> Vad skulle du vilja säga till personer som funderar på att söka till en kurs på LILS?
Jag skulle definitivt rekommendera denna idealiska miljö och skolan. LILS har fantastiska undervisnings- och inlärningsmetoder och det är definitivt värt det att studera här.

 

bottom of page