top of page

Hur du lär dig thai - hörförståelse är nyckeln

Skaffa dig en bra grund när du lär dig thailändska - börja med hörförståelse. På Lanta International Language School anser vi att hörförståelse är nyckeln till effektivt och framgångsrikt språklärande. Vi baserar detta både på forskningsresultat och våra egna erfarenheter när vi testat och undervisat våra kurser.

Grammatik och regler är bra för att förstå varför något uttrycks på ett speciellt sätt och för att få en snabb överblick över ett specifikt språkfenomen, men att tänka på thailändska grammatikregler under tiden du pratar saktar ner dig. När du pratar thailändska vill du bara veta hur du säger saker på rätt sätt, du behöver inte bry dig om varför det är rätt.

Vårt mål är att ge dig så mycket hörförståelseträning att du ska kunna "höra" i huvudet vad som är korrekt grammatik och uttal baserat på din erfarenhet. När du kan göra det då kan du också prata thailändska som en infödd thailändare.
 
Om du kan "höra" vad som är korrekt grammatik så kan du också skriva med korrekt grammatik. Om du vet hur thailändare pratar thailändska så kommer du också att märka att du har lättare att läsa thailändska eftersom du kan förutsäga vilka ord som brukar komma tillsammans och höra deras uttal.

Det är på grund av detta som vi lägger ner mycket tid på att ge dig hörförståelseträning när du pluggar thailändska hos oss. Det är grunden både för att prata och för att läsa och skriva.  

bottom of page