top of page
7.png

Namn: Fredrik Abrahamsson
Ålder: 28
Nationalitet: Svensk
Kurser: Intensive - Intermediate Level 1 to Proficient Level 3, (9 månader)

>>Varför vill du lära dig thailändska?
Min främsta anledning till att lära mig thailändska är att jag skulle vilja bli munk i Thailand. Jag behöver då förstå det thailändska språket så att jag kan fokusera på klosterlivet.

En annan anledning är att det är lätt att gilla det thailändska språket, det har en slags charm över sig och det skiljer sig väldigt mycket från de andra språken jag kan. Till exempel den skriftliga formen av thailändsk ser väldigt vackert ut.

>> Varför vill du bli munk?
När jag var tonåring började jag ifrågasätta livet och samhället jag levde i. Det kändes som att det saknades något. En dag i början av tjugoårsåldern fick jag impulsen att läsa en bok om Buddha. Det var
så inspirerande att jag fortsatte att läsa alla böcker jag kunde hitta om buddhism och kontaktade ett buddhistiskt sällskap i mitt land. Jag lyssnade på tal av thailändska munkar och deras livsstil tilltalade mig så jag bestämde mig för det åka till Thailand för att uppleva det själv. Jag bodde på ett skogskloster i en månad och jag visste att det var det här livet jag ville ha. 
Sedan dess har jag besökt Thailand många gånger för att lära mig språket och förbereda mig för ett liv som munk. Den thailändska språkkursen på Lanta International Language School är mitt sista förberedelse år innan jag ger bort allt jag äger och flyttar till klostret.

>> Hur är din nuvarande livsstil? Kommer ditt liv att förändras mycket när du flyttar till klostret?
Jag har gradvis förenklat min livsstil genom åren. Jag insåg att jag inte behöver en tv så jag gav bort den till min syster. Jag sålde min säng och sov på golvet så att jag kunde göra om mitt sovrum till ett meditationsrum, och jag äter bara två gånger om dagen som thailändska buddhistiska munkar gör. Det sparar mycket tid och jag mår mycket bättre.

>> Kunde du någon thailändska innan du började dina studier på Lanta International Language School?
Ja, jag hade pluggat på egen hand och spenderat ganska mycket tid i kloster och andra platser i Thailand där de inte talade engelska. Då var jag tvungen att lyssna mycket, plocka upp så många ord jag kunde och jag var tvungen att använda det ordförråd som jag kunde. När jag började mina studier på skolan kunde jag gå på Intermediate, men jag var tvungen att arbeta hårt med att läsa och skriva eftersom dessa färdigheter släpade efter. 

>> Hur skulle du beskriva dina thailändska språkkunskaper idag?
Nu kan jag förstå nästan allt jag hör och jag kan prata om i stort sett allt jag vill. Men det finns alltid utrymme för förbättringar!

>> Hur skulle du beskriva kurserna?
Jag är imponerad av inlärnings hastigheten. Det är fantastiskt att inse hur mycket jag har lärt mig på så begränsad tid. Hörförståelse och tal samt läsning och skrivning. Kurserna är sammansatta på ett sätt som gör att du gillar att gå i skolan, så det känns tråkigt att sluta. Jag har börjat gilla studentlivet på Lanta mycket. Det är faktiskt första gången i mitt liv som jag verkligen njutit av att vara student.

Lärarna och personalen på skolan har bidragit mycket till den fantastiska atmosfären som gör det roligt att studera. Lektionerna är intressanta och underhållande så det är lätt att hålla motivationen hög.

>> Vad tycker du om Koh Lanta?
Jag tycker att det är en optimal plats för studier. Det är lugnt och avslappnat men fortfarande mycket att göra på fritiden. Jag skulle föredra lite färre turister men det kommer jag att få mycket av i klostret.

>> Vad skulle du vilja säga till personer som funderar på att söka till en kurs på Lanta International Language School?
Sök! Kom hit och testa. 

 

bottom of page