top of page

Att göra på Koh Lanta

Koh Lanta är en ö full av liv. Här nedan hittar ni info vad man kan göra på och runt om ön

Två långsvansbåtar på stranden

Four Island trip

En fantastisk dagsutflykt där du utforskar 4 av de 52 små öarna runt Koh Lanta. Du kommer att få besöka Koh Cherk, Koh Mook, Koh Kradan och Koh Ngai. Njuta av den vackra omgivningen och ha en rolig dag fylld med simning, snorkling och mat.

En av höjdpunkterna på denna resa är att simma genom en undervattensgrotta som öppnar upp sig i Emerald Bay. Det är verkligen fantastiskt. Med en liten strand och frodiga gröna omgivningar, för att inte tala om de stigande kalkstensklipporna som omger dig. Se till att ta med en vattentät påse så att du kan ta med din kamera.

Det finns två sätt att utforska dessa öar, antingen med en större båt med många andra människor eller så kan du välja en mer personlig resa med en longtail-båt. Oavsett ditt val kan du boka denna resa hos vilken lokal resebyrå som helst eller genom ditt boende.

Matlagningskurser (Thaimat)

Varför inte prova på att laga några av dina thailändska favoriträtter, så att du när du kommer hem kan dela med dig av dina thailändska upplevelser med dina vänner och familj.

Det finns cirka fyra matlagningsskolor på Koh Lanta, som alla erbjuder att laga i stort sett samma rätter. Förutom "Time for Lime" som erbjuder en liten "fusion" i sina klasser.

 

Alla kurser börjar med en introduktion till thailändska örter och kryddor, vilket annars skulle göra det mycket svårt att förstå de smaker du försöker uppnå. Det finns fyra huvudsakliga smakkomponenter som utgör de flesta thailändska rätterna, kryddig, sur, salt och söt. Genom att delta i en matlagningskurs kommer du att lära dig hur man kombinerar dessa smaker och återskapa några av dina thailändska favoriträtter. Det finns många olika bra matlagningskurser på ön.

Dumpling Soup
Stenar för spa-behandling

Massage

Hello Massaaaaaage? Ja, du har säkert hört detta så fort du tagit en strandpromenad. Överallt du går kommer du nog att höra detta. Massage finns överallt och valen är oändliga. Problemet är att vem som helst kan starta en massage studio här nere, oavsett expertis.

Du kan hitta många massage/spa´s på ön, beroende på vad du letar efter. Precis bredvid vår skola ligger en av de mest populära, Dreamy Spa. De erbjuder ett flertal olika paket av enormt hög kvalité.

Om du letar efter ett ställe för att fixa kroppen är Pukki Massage på SlowDown Resort ett perfekt alternativ. De vet exakt vad de ska göra för att fixa dig med med en traditionell thai-massage

 

Dykning

Dykning är en av de mest populära attraktionerna på Koh Lanta, och det är inte alls förvånande. Andamansjön är fylld med vackra dykplatser som lätt nås från Koh Lanta. Dykningen här är en av de bästa i Thailand med bra sikt (de flesta dagarna under högsäsongen) och milda strömmar, vilket gör dykningen här enkel och avslappnande.

 

Du kan ha tur och få se manta rockor, valhajar, leopardhajar och många andra arter av marint liv, inklusive vackra koraller och ett stort antal tropiska fiskar.

Om du aldrig har dykt tidigare och vill veta vad de handlar om kan du göra en DSD - Discover Scuba Diving. Du kommer att ha en dykinstruktör vid din sida när du dyker ner till max 12 meter, och instruktören kommer att vara med dig under hela dyket. När du kommer upp till ytan är det mycket troligt att du kommer vilja anmäla dig till en Open Water kurs så att du verkligen kan uppleva de underbara känslorna av att besöka undervattensvärlden.

Lanta Diver är den största och mest populära dykföretaget på ön. Deras kontor ligger precis bredvid växlingskontoret i Sala Dan, Koh Lanta. Tvärs över vägen från Lanta Mart.

Dykare och koraller
Beach Party
DJ Beach Party

Party on Koh lanta

 

Om du är en person som gillar lite liv på kvällarna så finns det även mängder med barer och uteställen på ön. Kanske vill du ta en drink eller öl i solnedgången med avslappnande reggae musik och vågornas sus som bakgrundsmusik. Eller vill du dansa och hoppa runt till DJ:hits på stranden. Koh Lanta är inte en festö likt Phi Phi eller Koh Phangan men visst finns det även nattliv här. 

Varje kväll brukar det vara olika barer som har sina "dagar". Här är ett exempel på hur en vecka kan se ut

Exempel på en festvecka på koh lanta

Måndagar: Irie bar, live band

Tisdagar Pangea bar, DJ

Onsdagar: Free Decent Bar long beach, live DJ

Torsdag : Ozone bar, long beach, live DJ and dansgolv

Fredagar: Free Decent Bar, karaokekväll

Lördagar: Freedom bar, Klong Kong, live DJ

Söndagar: Mushroom bar, Klong Kong,

 

bottom of page