top of page
1.png

Namn: Anne Adams
Ålder: 29
Nationalitet: Brittisk
Kurser: Beginner Level 1-3 (13 veckor)

 

>> Varför vill du lära dig thailändska?
Förra året var jag volontär i Thailand. Jag arbetade på ett barnhem i Phang Nga i en månad och på ett girls shelter i ytterligare en och en halv månad.

Det var så svårt att kommunicera eftersom de pratade väldigt lite engelska och jag pratade inte mycket thailändska. Vi försökte använda Google Translate men även om det är ett bra verktyg så fungerar det inte särskilt bra mellan språk som är så olika strukturerade så som thailändska och engelska. Efter att jag slutade försökte jag hålla kontakten via Facebook men det var också svårt på grund av språkbarriären.

Det var därför jag bestämde mig för att lära mig thailändska. Jag behöver språket så att jag kan vara till mer hjälp för barnen och flickorna här. Jag är datorprogrammerare vilket är bra för att kunna arbeta på distans och min dröm är att ha ett eget företag som gör det möjligt för mig att både ha en bra inkomst och vara oberoende vart jag bor, så att jag kan fortsätta att stödja de icke-statliga organisationerna här både ekonomiskt och med min tid. I framtiden kanske jag till och med kan startar en egen organisation, och då kommer jag definitivt att behöva kunna tala thailändska.

>> Kunde du någon thailändsk innan du började dina studier på LILS?
Jag kunde några udda ord som jag hade plockat upp från att vara runt thailändare, men jag kunde inte sätta ihop en mening, förutom "Jag heter Anne".

>> Hur skulle du beskriva dina språkkunskaper idag?
De har förbättrats dramatiskt! Jag känner att jag kan prata om det mesta nu. Jag kan läsa och skriva, och jag är självsäker när jag pratar med thailändare.

>> Hur skulle du beskriva de kurser du har gått?
Nybörjarnivå 1 var riktigt kul! Det var svårt att lära sig det thailändska alfabetet men jag lärde mig så mycket på så kort tid. Nybörjarnivå 2 var det största steget för mig. Plötsligt var allt på thailändska. På nybörjarnivå 3 började jag verkligen njuta av språket. Om jag tänkte på det som "hårt" under tidigare nivåer började allt bli vettigt i nivå 3.

>>Vad tycker du om Koh Lanta som studieort?
Det är toppen! Jag gillar verkligen den här ön. Det är avslappnat och det känns som att man är i det riktiga Thailand eftersom det inte är så turistigt. Lokalbefolkningen är väldigt trevliga. Jag har promenerat till och från skolan varje dag och så många människor har stoppat mig för att prata. Det finns många möjligheter att träna på att tala thailändska här vilket är jättebra.

>> Vad skulle du vilja säga till personer som funderar på att söka till en kurs på LILS?
Gör det! Men var beredd på att det kommer att bli intensivt. Du måste vara motiverad för att hålla i tre månader, men lektioner är roliga och du kommer inte att bli uttråkad. Materialet är relevant och användbart och vi övar mycket. Miljön är bra för lärande och du kommer att ha ett trevligt gäng i skolan som kommer att stötta dig. Lärarna här bryr sig verkligen om att du lär dig och förbättrar dig vilket är jättebra!

Jag ansökte ursprungligen endast till de fyra veckorna av nybörjarnivå 1 men utökade min kurs med ytterligare två nivåer eftersom jag tyckte att LILS var ett bra ställe att fortsätta lära mig. Så gör det!


 

bottom of page