Idag visade Khun Eak oss hur man lagar den populära thailändska efterrätten bananer i kokosmjölk. Det var en rolig och väldigt god upplevelse. Vi lärde oss hur man gör kokosgrädde och kokosmjölk från färska kokosnötter men om du inte har tillgång till sådana kan du köpa färdig grädde och mjölk i konservburkar eller tetrapak.
Du behöver följande ingredienser för att laga bananer i kokosmjölk:
Instruktioner:
Du behöver följande ingredienser för att laga bananer i kokosmjölk:
- 3,5 dl socker
- 14 dl kokosmjölk
- 7 dl kokosgrädde
- 0,5 tsk salt
- 20 bananer (inte övermogna)
- 3 pandanusblad
- sesamfrön
- innanmäte från en ung kokosnöt (valfritt)
Instruktioner:
- Koka de oskalade bananerna i vatten tills skinnen spricker. (3-5 minuter)
- Lägg bananerna i kallt vatten i ungefär 3 minuter. Skala dem sedan och skär dem i 4 cm långa bitar.
- Låt kokosmjölken och pandanusbladen koka upp. Lägg i bananerna, kokosgrädden, socker och salt tills du får en smak du gillar. Desserten är färdig att servera när socker och salt lösts upp i vätskan.
- Servera i skålar och strö sesamfrön och utskrapat innanmäte från den unga kokosnöten på toppen.
- Njut!